Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Συμμετοχή του κ.Αλέξανδρου Παρίση Προέδρου ΠΕΔ-ΙΝ στην τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία Υπουργείων, Φορέων και Δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Συμμετοχή του κ.Αλέξανδρου Παρίση Προέδρου ΠΕΔ-ΙΝ στην τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία Υπουργείων, Φορέων και Δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Αργοστόλι, 29 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή του κ.Αλέξανδρου Παρίση Προέδρου ΠΕΔ-ΙΝ στην τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία Υπουργείων, Φορέων και Δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

 rsz image

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη με θέμα: "Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών" που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:  
H Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως,  
Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου,

Οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων
καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας  
κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε με στόχο τη σύμπραξη των συναρμόδιων Υπουργείων και των Δήμων, ώστε να συζητηθούν επιπρόσθετοι τρόποι ενημέρωσης των γονέων και των κηδεμόνων για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ώστε να προστατευθούν πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά, το κοινωνικό σύνολο και η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αφού ανέδειξε τον καίριο ρόλο Δήμων και παιδιάτρων στην καταπολέμηση της πανδημίας και ειδικότερα στην εμβολιαστική στρατηγική στις ηλικίες 12-17 ετών, πρότεινε δύο άξονες δράσεων:

Ι) Διοργάνωση εκδηλώσεων/τηλεδιασκέψεων με παιδιάτρους, γονείς και κηδεμόνες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα.

ΙΙ) Αναπαραγωγή ενημερωτικού υλικού, όπως:

α) Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ):

https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

β) Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων από τις κ.κ. Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου και απαντήσεις σε ερωτήματα:   

https://m.youtube.com/watch?v=KzHniXrJQaQ

γ) Τηλεοπτικό σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=O0axJU0oQVU
 
Κοινός στόχος όλων είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών, για την ασφάλεια των ίδιων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Η ενίσχυση του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στο συνολικό πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Υγείας με στόχο την προστασία των παιδιών και των εφήβων καθώς και στη δημιουργία «τείχους ανοσίας» έναντι του SARS-CoV-2. Με αυτή την έννοια, η στενή και δημιουργική συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και Φορέων είναι καθοριστική για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Η συμμαχία Κυβέρνησης, Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον έλεγχο της Covid-19 είναι γεγονός που μας δίνει αισιοδοξία για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει από την πλευρά των Δήμων ενδελεχής ενημέρωση προς τους δημότες για το ζήτημα των εμβολιασμών με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας των τοπικών κοινωνιών και κάλεσε την ΚΕΔΕ να συντονίσει τον διαμοιρασμό ενημερωτικού υλικού μέσω του οποίου θα επικοινωνηθούν τα οφέλη του εμβολιασμού σε νέους και εφήβους.

Από το Γραφείο Τύπου