Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2022 στο Μιλάνο Ιταλίας

 Αργοστόλι, 20 Απριλίου 2022                            

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2022  στο Μιλάνο Ιταλίας

 

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ενημερώνει ότι η ΠΕΔ-ΙΝ σε συνεργασία με τους Δήμους των Ιονίων Νήσων και φορείς των τουριστικών επαγγελματιών συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT-International Travel Exhibition 2022 που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Απριλίου 2022 στον καινοτόμο εκθεσιακό χώρο Fieramilanocity στο Μιλάνο Ιταλίας.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ 2022 είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 13-15/2/2022 αλλά λόγω των προβλημάτων της πανδημίας μετατέθηκε για τις 10 έως 12 Απριλίου 2022.

 

Η BIT 2022 στο Μιλάνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της αφού  δέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες. Συμμετείχαν Tour Operators, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Ναυτιλιακές και Αεροπορικές Εταιρείες, δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί bloggers και εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων από περισσότερες από 60 χώρες.

Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ ήταν πολύ σημαντική για την υποστήριξη του τουρισμού των Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα μετά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Το περίπτερο της ΠΕΔ-ΙΝ προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και από το κοινό, αφού τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό για την Ιταλία. Tο περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νικόλαος Σάκκαρης καθώς και άλλοι επίσημοι.

Στη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαγγελματικές επαφές και συνεργασίες  με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών: Valeria Rebasti-Volotea, Maria Terranova-Aegean Airlines  κλπ.

Η Ιταλική αγορά είναι πολύ σημαντική και οι απευθείας συνδέσεις με τα Ιόνια Νησιά είναι πολυάριθμες για το 2022 από 10 τουλάχιστον Ιταλικές πόλεις:

Milano/Malpensa για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Easyjet, Neos, Wizz, Vueling.

Bergamo για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair. 

Bologna για Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Vueling, Neos, Wizz.

Torino για Κέρκυρα με Volotea, Ryanair.

Venezia για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Volotea, Neos.

Verona για Κέρκυρα, Ζάκυνθο με Ryanair, Volotea,  Neos.

Rome/Fiumicino & Ciampino για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Wizz, Vueling.

Napoli για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Volotea, Wizz & Easyjet.

Bari για Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πρέβεζα-Λευκάδα με Ryanair, Wizz. Volotea,

Pisa για Κεφαλλονιά, Κέρκυρα με Ryanair.   

  

Επίσης στη διάρκεια της Έκθεσης έγιναν συναντήσεις με Tour Operators γενικού αλλά και θεματικού τουρισμού, δημοσιογράφους,  bloggers, τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά.

Την ευθύνη για την οργάνωση του περιπτέρου είχε ο Διευθυντής της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Ανδρέας Ζαπάντης. Οι επαφές, συνεργασίες και συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων “Greece Therapy” της κας Ελένης Σαρικώστα, που συνεργάζεται με την ΠΕΔ-ΙΝ για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων στην Ιταλία.

Με τη συνδρομή και τη συμβολή του Γραφείου της κας Ελένης Σαρικώστα πραγματοποιούνται συνεχώς και ολόκληρο το χρόνο σημαντικές δράσεις για την τουριστική προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων στην Ιταλική αγορά, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι σε συνεργασία με την ΠΕΔ-ΙΝ έχουν ήδη δρομολογηθεί επισκέψεις δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά με στόχο την πραγματοποίηση ανταποκρίσεων και αφιερωμάτων για τα νησιά μας, αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (οινοτουρισμός,  καταδύσεις, πεζοπορικός τουρισμός, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.)  καθώς και για τη γαστρονομία.

Σημείο αναφοράς στην Έκθεση ήταν η παρουσίαση με θέμα τη Βιωσιμότητα και τον Οικοτουρισμό, σε συνεργασία με το σωματείο GIST (Gruppo Italiano Stampa Turistica), σε ένα κοινό 40 δημοσιογράφων. 

Η Sabrina Talarico Πρόεδρος του σωματείου δήλωσε: «Τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ανέκαθεν ένα σημείο έλξης για το ιταλικό κοινό. Ένα μείγμα ιστορίας, βιοποικιλότητας και γαστρονομίας είναι τα στοιχεία που προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φέτος προστέθηκε ακόμη ένας κρίκος:  η Βιωσιμότητα και ο slow turismo ( trekking, sub, fishing tourism ) με συνέπεια να καταταχθεί  σαν ένας από τους πρωτοπόρους νέους προορισμούς Ecostyle!»

Να σημειωθεί πως τα δελτία τύπου των μεγαλύτερων εφημερίδων έκαναν  αναφορά σε αυτό το θέμα.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου