Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η παρουσίαση  των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FREE 2023 στο Μόναχο Γερμανίας

Αργοστόλι, 6 Μαρτίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η παρουσίαση  των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FREE 2023 στο Μόναχο Γερμανίας


Η ΠΕΔ-ΙΝ, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 8-6β/17-11-2022 απόφαση Δ.Σ., σε συνεργασία με τους Δήμους των Ιονίων Νήσων και φορείς των τουριστικών επαγγελματιών συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση F.RE.E. Die Reise und Freizeitmesse-The Travel and Leisure Fair
(https://free-muenchen.de).  
Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση πραγματοποιήθηκε από 22 έως 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Trade Fair Center Messe, στο Μόναχο Γερμανίας.  

Η FREE 2023 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της, αφού  κατέγραψε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία. Περίπου 900 ενθουσιώδεις εκθέτες από περισσότερες από 50 χώρες και περισσότεροι από 160.000 επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ήρθαν στη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση της Βαυαρίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Μονάχου.

Ήταν πολύ σημαντικό ότι Tour Οperators, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις, φορείς κλπ., είχαν τη δυνατότητα, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω της πανδημίας, να παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “FREE 2023” προσέφερε επίσης  σημαντικές ευκαιρίες για συνέργειες με τα διαφορετικά τμήματα της που είναι: Travel, Cruises, Water Sports, Outdoor and Fitness, Caravanning & Camping, Bicycles κλπ. καθώς και με την παράλληλη Έκθεση ΙΜΟΤ.  

Με τη συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην Τουριστική Έκθεση FREE παρουσιάστηκαν οι φυσικές ομορφιές, τα πλεονεκτήματα  και οι δυνατότητες των Ιονίων Νήσων, σε τουριστικούς επαγγελματίες αλλά και στο ενδιαφερόμενο κοινό που ήθελε να προγραμματίσει τις διακοπές του.

Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Προξενείου στο Μόναχο Γερμανίας: Η κα Ρέα Τσιτσάνη, Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και ο κ. Γεώργιος Λυμπέρης, Γραμματέας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FREE 2023 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων στη Γερμανική αγορά.

Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε για τον τουρισμό των νησιών μας,  ότι το  Μόναχο συνδέεται πλέον με απευθείας πτήσεις με την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, το Άκτιο και τη Ζάκυνθο.

 

Από το Γραφείο Τύπου