Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Άμεση η ανάγκη τροποποίησης του νομικού πλαισίου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών.

Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση η ανάγκη τροποποίησης του νομικού πλαισίου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών.

 

   Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, αυτό που απασχόλησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παρίση και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ, ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα σχετικά με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλίων στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

 Το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ με αποφάσεις του, οι οποίες έχουν αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ,  έχει επανειλημμένως επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργεί το νέο νομικό καθεστώς, με τον χαρακτηρισμό αναρίθμητων παραλιών ως πολυσύχναστες καθώς και τον ορισμό κανονισμών ασφαλούς λειτουργίας τους, οι οποίοι αυξάνουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες των Δημάρχων και υπερδιπλασιάζουν το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών. Έχει επισημάνει επίσης  ότι η μη πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού ναυαγοσωστών οφείλεται  στους άγονους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται και όχι σε αμέλεια ή υπαιτιότητα των αρμόδιων Δήμων.

   Το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ με ομόφωνη απόφασή του, συμπαρίστανται στον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Λέσση, ζητά την άμεση απαλλαγή του και καταδικάζει τον καταλογισμό  ευθυνών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών στους Δημάρχους.

 

Απαιτεί άμεσα:

  • Την τροποποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να καταργηθούν τα δυσβάσταχτα διοικητικά πρόστιμα των Δήμων και να μην καταλογίζονται αδίκως, κακουργηματικές πράξεις στους Δήμαρχους.
  • Να μην αποδίδονται πάντα όλες οι ευθύνες για τα προβλήματα που προκύπτουν, τόσο στην κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών όσο και στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας (πυρκαγιές, πλημμύρες) που προκύπτουν, στους Δήμους, οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τα μέσα ούτε τους πόρους που θα έπρεπε.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔ-ΙΝ