Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ στη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα.

Αργοστόλι, 6 Νοεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ στη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων και τα μέλη του Δ.Σ. και συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022.

Στη συνεδρίαση έλαβε μέρος και η κα Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Η κα Υδραίου εισηγήθηκε και θέμα για τη στήριξη της λειτουργίας και της επιβίωσης των ελαιοτριβείων, με ανάλογη επιδότηση, με αυτή που χορηγήθηκε στα αρτοποιεία και στις βιομηχανίες άρτου για την ενεργειακή κατανάλωση.

Στη συνεδρίαση αυτή τέθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συζητήθηκε η αλλαγή του πλαισίου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους. Για το θέμα αυτό αναμένεται η υλοποίηση από την κυβέρνηση της δέσμευσης για αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ώστε να μπορούν να καλυφθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας.

Έγινε επίσης ενημέρωση και στη συνέχεια εκτενής συζήτηση, ώστε να διαμορφωθούν οι θέσεις που αφορούν το θέμα της αναθεώρησης και τροποποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων 2020-2030 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Από το Γραφείο Τύπου