Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ έλαβε μέρος στη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στην Αθήνα για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων των Δήμων

Αργοστόλι, 27 Ιανουαρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ έλαβε μέρος στη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στην Αθήνα για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων των Δήμων.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων και τα μέλη του Δ.Σ. και συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας.
Παράλληλα έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως:
Η διατύπωση γνώμης της ΚΕΔΕ για την Κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους, έτους 2023.
Η παράταση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
Η ασφαλιστική τακτοποίηση αιρετών κατά το άρθρο 51 Ν.4144/2013. Κωλύματα και ασυμβίβαστα για τις δημοτικές εκλογές.
Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση από το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρη Παπαστεργίου Δήμαρχο Τρικκαίων για σημαντικά θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.
Έγινε αναφορά στο Νόμο που ψηφίστηκε από την Βουλή για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με τα σημαντικά θέματα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ Επιτροπών και Δημοτικού Συμβουλίου.  
Για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», επισημάνθηκε η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών να κατοχυρώσει τα δικαιώματα προϋπηρεσίας των εργαζομένων. Παραμένει όμως το πρόβλημα των
164 εργαζομένων που είχαν εξ αρχής προβλήματα τυπικών προσόντων, όπως τα πτυχία τους. Έγινε ενημέρωση ότι υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών και αυτοί οι εργαζόμενοι να κατοχυρωθούν και διερευνάται το θέμα, καθώς αυτοί έχουν ήδη 15 τουλάχιστον χρόνια υπηρεσίας στους Δήμους.
Επίσης στο νομοσχέδιο σκούπα θα περιλαμβάνεται και η απαλοιφή των προστίμων για τους ναυαγοσώστες.
Τέλος έγινε ενημέρωση ότι πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση για το 2023 και να εξασφαλιστεί μια δόση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ακόμη για τους Δήμους μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου