Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FESPO 2023 World of Travel στη Ζυρίχη  Ελβετίας

Αργοστόλι, 14 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FESPO 2023 World of Travel στη Ζυρίχη  Ελβετίας


Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ενημερώνει ότι η ΠΕΔ-ΙΝ σε συνεργασία με τους Δήμους των Ιονίων Νήσων και φορείς των τουριστικών επαγγελματιών συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “FESPO 2023 World of Travel” (www.fespo.ch). Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Φεβρουαρίου 2023 στον Εκθεσιακό Χώρο Messe, στη Ζυρίχη Ελβετία με εντυπωσιακή συμμετοχή ιδιαίτερα μετά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς της πανδημίας.  

Η FESPO 2023 World of Travel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της αφού  δέχθηκε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Περισσότεροι από 600 εκθέτες (Tour Οperators, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις, φορείς κλπ.) παρουσίασαν τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους με συνολική επιφάνεια  25.000 τ.μ. Έγιναν σημαντικές παρουσιάσεις για μεγάλο αριθμό θεμάτων και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις όπως ο τουρισμός εμπειριών, οι ψηφιακοί νομάδες κλπ. Η “FESPO 2023 World of Travel” προσέφερε επίσης ευκαιρίες για συνέργειες με το τμήμα Golfmesse, Das Golfereignis an der FESPO Zurich. 

 Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ ήταν πολύ σημαντική για τη διαφήμιση, προβολή και προώθηση του τουρισμού των Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα μετά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό και συνδέονται με απευθείας πτήσεις με τη Ζυρίχη και άλλες περιοχές της Ελβετίας. Το περίπτερο της ΠΕΔ-ΙΝ δέχθηκε μεγάλο αριθμό  επισκεπτών από εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και από το κοινό. Στη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές και συνεργασίες  με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, ταξιδιωτικών γραφείων, ναυτιλιακών εταιρειών, δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών bloggers.

Η Ελβετική αγορά είναι πολύ σημαντική και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Νησιά μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου