Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Vakantiebeurs (Holidays Travel Fair) 2024 στην Ουτρέχτη Ολλανδίας.

Αργοστόλι, 17 Ιανουαρίου 2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή
των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση
 
Vakantiebeurs (Holidays Travel Fair) 2024
 στην Ουτρέχτη Ολλανδίας



Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ενημερώνει ότι η ΠΕΔ-ΙΝ, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 10-5α/2-11-2023 απόφαση Δ.Σ.,  σε συνεργασία με τους Δήμους των Ιονίων Νήσων και φορείς των τουριστικών επαγγελματιών, συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Vakantiebeurs  (Holidays Travel Fair) 2024 (www.vakantiebeurs.nl). Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση πραγματοποιήθηκε από 10 έως 14 Ιανουαρίου 2024 στον Εκθεσιακό Χώρο Jaarbeurs, στην Ουτρέχτη Ολλανδίας με εντυπωσιακή συμμετοχή τουριστικών φορέων και επαγγελματιών καθώς και επισκεπτών.    

Η Vakantiebeurs 2024 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της αφού  δέχθηκε περισσότερους από 70.000 επισκέπτες. Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες (Tour Οperators, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις, φορείς κλπ.) από περισσότερες από 100 χώρες, παρουσίασαν τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε πέντε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους.  

 Η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Vakantiebeurs 2024 αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός  της χρονιάς στην Ολλανδία. Στη διάρκεια της, οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν σημαντικές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς και να κλείσουν τις επόμενες διακοπές τους.
Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ ήταν πολύ σημαντική για τη διαφήμιση, προβολή και προώθηση του τουρισμού των Ιονίων Νήσων. Η Ολλανδία αποτελεί μια σημαντική τουριστική αγορά αφού όπως είναι γνωστό, σημαντικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ένα μεγάλο αριθμό απευθείας πτήσεων από την Ολλανδία στα Ιόνια Νησιά. Επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο τουριστικό προορισμό για τους Ολλανδούς.  

Το περίπτερο της ΠΕΔ-ΙΝ δέχθηκε μεγάλο αριθμό  επισκεπτών από εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και από το κοινό και διαπιστώθηκε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα προς τα Ιόνια Νησιά. Την ευθύνη για την προετοιμασία, την οργάνωση και συμμετοχή με περίπτερο στην Έκθεση είχε ο Διευθυντής της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Ανδρέας Ζαπάντης.
Με τη συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην Τουριστική Έκθεση Vakantiebeurs 2024 παρουσιάστηκαν οι φυσικές ομορφιές, οι δραστηριότητες, η δυναμική και τα χαρακτηριστικά των Ιονίων Νήσων, σε τουριστικούς επαγγελματίες αλλά και στο ενδιαφερόμενο κοινό που ήθελε να προγραμματίσει τις διακοπές του.

Στη διάρκεια της Έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία να προβληθούν τουριστικά τα νησιά μας, να γίνουν επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα,  και να προωθηθεί διαφημιστικό υλικό για τα Ιόνια Νησιά.  


Από το Γραφείο Τύπου