Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Δήλωση κ.Αλέξανδρου Παρίση, Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ, για την καταστροφή στη Θεσσαλία.

Κέρκυρα, 12 Σεπτεμβρίου 2023
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δήλωση κ.Αλέξανδρου Παρίση, Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ, 
για την καταστροφή στη Θεσσαλία

 

   Αισθανόμαστε  δέος μπροστά  στο μέγεθος της καταστροφής, από την καταιγίδα Daniel, που έπληξε τη Θεσσαλία και απέραντη θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

   Μια τεράστια περιοχή της χώρας μας, δοκιμάζεται. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τα ζώα τους, την παραγωγή τους, βρέθηκαν μονομιάς μέσα στα νερά και τις  λάσπες, αγωνιώντας για τη ζωή και το μέλλον τους. 

   Είμαστε μαζί τους, είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Γιατί γνωρίζουμε και εμείς, από πρώτο χέρι  στα νησιά μας, κυρίως στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, την καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων, που δυστυχώς ήρθαν για να μείνουν. Γνωρίζουμε την αίσθηση της ανθρώπινης ανημπόριας, να τα αντιμετωπίσει.

  Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση, έχουν το υψηλό καθήκον να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και τις περιουσίες τους, με νέες πολιτικές θωράκισης της χώρας, με νέα έργα, με νέες συμπεριφορές. 

   Δυστυχώς η φύση είναι ανίκητη, γι’ αυτό ας είμαστε ενωμένοι στις προσπάθειες μας, για να περιορίζουμε τις απώλειες. Ο νους και η καρδιά μας βρίσκονται τώρα στο Θεσσαλικό κάμπο που δοκιμάζεται σκληρά, με την ελπίδα πως η τραγωδία γρήγορα θα αποτελεί παρελθόν, αλλά και ένα μάθημα για το πως πρέπει να δράσουμε στο μέλλον, απέναντι στη   βιαιότητα της φύσης.  
Είμαι σίγουρος ότι από την πλευρά τους, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσουν όσες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει για την ανακούφιση των πληγέντων.


Αλέξανδρος Παρίσης
Πρόεδρος
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Ιονίων Νήσων

 

Από το Γραφείο Τύπου