Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

4η / 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Ιονίων Νήσων συνήλθε        στις 12-07-2013 , ημέρα Παρασκευή , στα γραφεία της ΠΕΔ-Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα  .

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος OTRIONS. Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για την αποσφράγιση και αξιολόγηση των Φακέλων Οικονομικών Προσφορών και την ανάδειξη προσφοράς για τα υποέργα 2 και 5 του προγράμματος OTRIONS.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Μεγανησίου και Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Ευστάθιο Ζαβιτσάνο.

Ο κ.Ζαβιτσάνος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ.Γ.Μαυραγάνη η οποία αφορά την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου σε 457 περιοχές της Ελλάδας, στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται και τα μικρά νησιά του Ιονίου.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ ομόφωνα συμφώνησε  ότι η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών είναι αδιανόητη και αυθαίρετη, είναι αντίθετη με το νόμο και άδικη σε σχέση με άλλες περιοχές, με πολύ υψηλότερες εμπορικές τιμές.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών και την Πολιτεία να παγώσουν τη απόφαση και να επανέλθουν με νέα πρόταση που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια. Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για να διορθωθεί η αδικία και να αποκατασταθεί η έννομη τάξη.

 

Με απόφαση του Δ.Σ. έγινε ο ορισμός εκπροσώπου της ΠΕΔ-ΙΝ για τη σύσταση  Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Π.Ε. Λευκάδας.