Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Υλοποίηση Εργαστηρίων Κεραμικής στην Κέρκυρα και Ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά

Κέρκυρα,  05.02.2020

  Αρ. Πρωτ. 249

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟ CRAFT LAB

Residences on the way from products to the Adri-Ionian design

INTERREG V-A CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

 

Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα

Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος

 

Θέμα: Υλοποίηση Εργαστηρίων Κεραμικής στην Κέρκυρα και Ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά.

 

Επιτυχής ολοκλήρωση εργαστηρίων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 τα εργαστήρια κεραμικής στην Κέρκυρα και ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο του έργου CRAFT LAB.  

Σε κάθε εργαστήριο συμμετείχαν 10 μαθητές ηλικίας έως 35 ετών.

Οι κύκλοι σεμιναρίων του κάθε εργαστηρίου ήταν διάρκειας 120 ωρών.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια ήταν εντελώς δωρεάν, όπως και η συμμετοχή στα εργαστήρια ανταλλαγής στην Ιταλία, που πραγματοποιήθηκαν από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 και καλύφθηκε πλήρως το κόστος μετακίνησης/ διαμονής των μαθητών στην Ιταλία.

 

Δημιουργία 2 νέων επιχειρήσεων (startups)

Τα εργαστήρια είχαν ως σκοπό, πέρα από την επιτυχή εκπαίδευση των μαθητών, την υποστήριξή τους για την ίδρυση δυο (2) νέων μικρών επιχειρήσεων και με τον τρόπο αυτό, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της τοπικής οικονομίας και τη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών της κεραμικής και του ψηφιδωτού.

Οι δυο (2) νέες επιχειρήσεις, μια στην Κέρκυρα και μια στην Κεφαλονιά, θα δημιουργηθούν από όσους από τους μαθητές που παρακολούθησαν τα εργαστήρια το επιθυμούν και θα εγκατασταθούν στα υπάρχοντα εργαστήρια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Οι δυο ομάδες (σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά) βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ολοκλήρωσης των διαδικασιών και σύντομα θα  έχουν δημιουργηθεί οι νέες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν την μορφή των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), έχουν μη κερδοσκοπικό, αλλά ανταποδοτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και ο σκοπός τους είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Με απλά λόγια είναι η σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων, με στόχο μια επικερδή δραστηριότητα, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook:  Interreg Craft Lab project

Twitter: Interreg_craftlab project

Πληροφορίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αθανάσιος Πετούσης

Τηλέφωνο: 26450 23330 E-mail: lefkada [at] ped-in.gr  Ιστοσελίδα: www.ped-in.gr

 

 

Ο Πρόεδρος της

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

Παρίσης Αλέξανδρος