Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

5η / 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Ιονίων Νήσων συνεδρίασε   στις 23-07-2013 , ημέρα Τρίτη , στα γραφεία της ΠΕΔ-Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα  .

 

Στην αρχή της  συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ και Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Ιωάννης Τρεπεκλής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών των Δήμων και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των εργαζομένων σε αυτές. Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τη δημιουργία του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν και υποβαθμίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεση της στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που είναι αντίθετες με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, πλήττουν την Αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση και ενισχύουν το συγκεντρωτικό κράτος σε βάρος των πολιτών.

Εκφράζει επίσης την αντίθεση του στη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων με το “Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ” χωρίς παράλληλα να ενισχύονται οι Δήμοι και χωρίς να λύνονται τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Με απόφαση του Δ.Σ. έγινε ο ορισμός εκπροσώπων  της ΠΕΔ-ΙΝ :

α) Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Συνεταιριστικής Αυτοδιοικητικής Ζακύνθου, Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΣΑΖ Α.Ε.)».

β)   Στις Επιτροπές Ελέγχου Παιδικών Χαρών ανά Νομό Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.