Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στη Ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ- Μιλάνο Ιταλίας 9-14 Μαΐου 2021 για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων

Αργοστόλι, 23 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στη Ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ-  Μιλάνο Ιταλίας 9-14 Μαΐου 2021 για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων

 

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων ενημερώνει ότι η  ΠΕΔ Ιονίων Νήσων πρόκειται να συμμετάσχει στη Ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT-Μιλάνο Ιταλίας που διοργανώνεται από τις 9 μέχρι τις 14 Μαΐου 2021. Παρά τα μεγάλα προβλήματα λόγω της πανδημίας απαιτείται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για το ασφαλές άνοιγμα και τη στήριξη του τουρισμού των Ιονίων Νήσων με στόχο να πάει πολύ καλύτερα το 2021 από ότι το 2020.

Η Ιταλία είναι μια πολύ σημαντική τουριστική αγορά για τα Ιόνια Νησιά και τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχουμε σταθερά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒIT-International Travel Exhibition στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η BIT-International Travel Exhibition είναι μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές Τουριστικές Εκθέσεις στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένους Bloggers αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες. Για περισσότερα από 37 χρόνια η ΒΙΤ συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Την  προηγούμενη διοργάνωση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες. Περίπου 1.300 εκθέτες από 72 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες αλλά και σε περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από 67 χώρες. Παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1.900 δημοσιογράφοι από 36 χώρες και 500 ταξιδιωτικοί Bloggers.

Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην Έκθεση αυτή το 2020 έγινε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων του τουριστικού τομέα των Ιονίων Νήσων.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ στο Μιλάνο Ιταλίας συνήθως πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο. Φέτος λόγω των προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας μετατέθηκε για αργότερα και τελικά θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά (digital) στις

9-14 Μαΐου 2021. Στις 9-11 Μαΐου η Έκθεση είναι για τουριστικούς επαγγελματίες και 12-14 Μαΐου είναι για τους επισκέπτες και το κοινό.
Η φετινή έκθεση σε ψηφιακή μορφή αναμένεται από όλο τον τουριστικό κόσμο της Ιταλίας. Αν και διανύουμε μια αρνητική στιγμή  λόγω covid-19 όλος ο τουριστικός κόσμος σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Η ΠΕΔ-ΙΝ σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. συνεργάζεται με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “Ελένη Σαρικώστα-Greece Therapy” για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των Ιονίων Νήσων στην Ιταλία.

Με τη  συνδρομή και τη συμβολή του Γραφείου της κας Ελένης Σαρικώστα πραγματοποιούνται συνεχώς σημαντικές δράσεις για τη στήριξη του τουρισμού των Ιονίων Νήσων στην Ιταλική αγορά για τις οποίες έχει δοθεί αναλυτική ενημέρωση, η οποία και θα συνεχιστεί.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ επιβραβεύει φέτος τα Ιόνια Νησιά και μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σαν Επίτιμοι Εκθέτες από τη  Ελλάδα.
Κάθε εκθέτης θα διαμορφώσει την ψηφιακή του παρουσία με περιεχόμενο που θα προβάλλει όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιδιώξεις του. 
Στη διάρκεια της Έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σημαντικές επαγγελματικές επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, Tour Operators, δημοσιογράφους,  τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά.
Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στη Ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ στις 9-14 Μαΐου 2021 θα δώσει τη δυνατότητα να προβληθούν τουριστικά τα νησιά μας, να γίνουν επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα και να προωθηθεί διαφημιστικό υλικό.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία των Ιονίων Νήσων στη Ψηφιακή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ θα χρησιμοποιηθεί υλικό τουριστικής διαφήμισης και προβολής  σε ψηφιακή μορφή όπως videos, φωτογραφίες, παρουσιάσεις σε έντυπα σε ψηφιακή μορφή κλπ.

Επίσης υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να παρουσιαστεί υλικό προβολής εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε ψηφιακή μορφή όπως οινοτουρισμός,  γαστρονομία, καταδύσεις, πεζοπορικός τουρισμός, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή μας στη Ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ-2021  αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τουριστική διαφήμιση, προβολή και προώθηση των νησιών μας που αποτελούν τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από την Ιταλία.

 

Από το Γραφείο Τύπου