Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ  είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη για την επίλυση προβλημάτων των Δήμων μας

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη για την επίλυση προβλημάτων των Δήμων μας

Αργοστόλι, 3 Φεβρουαρίου 2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ  είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη για την επίλυση προβλημάτων των Δήμων μας.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ  πραγματοποίησε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη και είχαν συνεργασία για την προώθηση θεμάτων των Δήμων μας και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων.

Στη συνεργασία που ακολούθησε συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που ενδιαφέρουν σήμερα τους Δήμους μας.  

Ορισμένα από τα προβλήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση είναι:

Η προώθηση έργων των Δήμων και η ένταξη τους στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. 

Η ίδρυση και λειτουργία αυτόνομων Νομικών Προσώπων (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κλπ.) από τους νεοσύστατους Δήμους.

Η στελέχωση των Δήμων που αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και η οικονομική τους ενίσχυση.

Η υποστήριξη των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα και τις φυσικές καταστροφές.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες και στις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποστήριξη και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να δοθούν άμεσα απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα.

 

Από το Γραφείο Τύπου