Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2020 στο Μιλάνο

19/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ και η προβολή των Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2020 στο Μιλάνο


Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρος Παρίσης ενημερώνει ότι η ΠΕΔ-ΙΝ σε συνεργασία με τους Δήμους των Ιονίων Νήσων και φορείς των τουριστικών επαγγελματιών συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT 2020 που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και 11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Η BIT 2020 στο Μιλάνο έκλεισε θριαμβευτικά τις εργασίες της αφού  δέχθηκε περισσότερους από 60.000 επισκέπτες.  

Συμμετείχαν Tour Operators, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Ναυτιλιακές και Αεροπορικές Εταιρείες, δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί bloggers και εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων από 100 χώρες.

Το περίπτερο της ΠΕΔ-ΙΝ είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και από το κοινό αφού η Ιταλία αποτελεί μια σημαντική τουριστική αγορά για τα Ιόνια Νησιά.

Στη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαγγελματικές επαφές και συνεργασίες καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Volotea και Blue Panorama.

Μέχρι τώρα υπάρχουν πτήσεις για τα Ιόνια Νησιά από δέκα (10) Ιταλικά αεροδρόμια και έχουμε νέες πτήσεις από Βερόνα για Λευκάδα και από Μπάρι για Κεφαλλονιά.

Στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος  της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νικόλαος Σάκκαρης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τουριστικούς επαγγελματίες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. 

Επίσης, στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων παραβρέθηκαν τουριστικοί  επαγγελματίες και ξενοδόχοι και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Ιταλικά γραφεία τουρισμού και με τους ειδικευμένους Tour Operators  VIAGGI,  OGGI & KARLITALIA που έχουν διαμορφώσει προγράμματα και πακέτα διακοπών προς τα Ιόνια Νησιά.  

Έγιναν επαφές και παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους,  bloggers, και τηλεοπτικά κανάλια όπως το Marco Polo TV καθώς και το επίσημο κανάλι της ΒΙΤ Milan.

Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης επίσκεψης δημοσιογράφων με θέμα κυρίως τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στα Ιόνια Νησιά. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης περεταίρω δράσεων προβολής στην Ιταλία μέσω ειδικότερων δράσεων και “workshops”.

Οι επαφές, συνεργασίες και συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των τουριστικών επαγγελματιών και την πολύτιμη βοήθεια της κας Ελένης Σαρρηκώστα που συνεργάζεται με τα Ιόνια Νησιά στην Ιταλία.

 

Από το Γραφείο Τύπου