Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Δελτίο Τύπου: Διοργάνωση 3ης συνάντησης των εταίρων του έργου CRAFT LAB - Residences on the way from products to the Adri-Ionian design

Κέρκυρα,  20 Ιουνίου 2019

  Αρ. Πρωτ. 474 - 20.06.2019

Δελτίο Τύπου

 

Διοργάνωση 3ης συνάντησης των εταίρων του έργου

CRAFT LAB - Residences on the way from products to the Adri-Ionian design

 

 

Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά  (Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος") η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου «CRAFT LAB - Residences on the way from products to the Adri-Ionian design», το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A CBC Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, «Άξονας 1-Καινοτομία και ανταγωνιστικότητα».

 

Η συνάντηση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ), που είναι εταίρος του έργου. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν από την Ιταλία το Ίδρυμα Pino Pascali (Επικεφαλής Εταίρος), η Εθνική Συνομοσπονδία Βιοτεχνιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Μπάρι (CNA) και η Περιφέρεια της Απουλίας - Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης. Από την Ελλάδα συμμετέχει επίσης ως εταίρος το Επιμελητήριο Λευκάδας και η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας ως συνδεδεμένος εταίρος της ΠΕΔ-ΙΝ.

 

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός των εταίρων για την οργάνωση των δράσεων του έργου και συγκεκριμένα της υλοποίησης των εργαστηρίων κεραμικής, ψηφιδωτού και υφαντού που θα πραγματοποιηθούν με στόχο την κατάρτιση νέων καλλιτεχνών σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνολογίας στον τομέα κατασκευής χειροτεχνημάτων, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τον συνδυασμό παραδοσιακών τεχνών του παρελθόντος με σύγχρονα καινοτόμα εργαλεία. Οι εταίροι έχουν ήδη από τον Μάιο του 2019 προχωρήσει στη δημοσίευση των προσκλήσεων επιλογής νέων καλλιτεχνών, για την συμμετοχή τους στα εργαστήρια, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.

 

 Για την Ελλάδα, προβλέπεται η οργάνωση ενός εργαστηρίου ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά, ενός εργαστηρίου κεραμικής στην Κέρκυρα και ενός εργαστηρίου υφαντού στη Λευκάδα.

 

 

Συνολικά, θα επιλεγούν 30 νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, 10 για κάθε εργαστήριο (κεραμικής στην Κέρκυρα, ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά και υφαντού στη Λευκάδα), ηλικίας 18 έως 35 ετών.

 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν και θα καλυφθεί πλήρως το κόστος μετακίνησης / διαμονής τους κατά τη συμμετοχή τους στα διακρατικά σεμινάρια ανταλλαγής, στην Απουλία της Ιταλίας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνικών, εμπειριών και παραδόσεων, διάρκειας 2 ημερών.

 

Αναλυτικά, οι κύκλοι σεμιναρίων στο κάθε εργαστήριο είναι διάρκειας 120 ωρών και θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2019.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αθανάσιος Πετούσης

Τηλ. 2645023330

e-mail: lefkada [.at.] ped-in.gr

web-site: www.ped-in.gr

 

Ο Πρόεδρος της

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

 

 

 

 

Παρίσης Αλέξανδρος

Δήμαρχος Κεφαλονιάς